• reg-au-webi

  Regjistrime 2016 - 2017
 •  
   
  Vlerat tek të cilat besojmë:


  • Cilësia në çdo iniciativë akademike
  • Integriteti dhe korrektësia organizative
  • Kolegjialiteti dhe pjesëmarrja
  në vendimarrje
  • Vullnetarizmi dhe përgjegjshmëria
  në arritjen e standarteve arsimore
  • Përgjegjshmëri dhe liri akademike.
   
  ALBANIAN UNIVERSITY
 •  
  7000 Studentë nuk mund të gabojnë!
   
  Viti 2002 shënon vitin e hapjes së
  degës së parë për laborant dentarë,
  me vetëm 100 studentë të stomatologjisë.
  Sot numërohen mbi  7000 studentë
  aktualë që janë duke ndjekur studimet,
  shifra të cilat dëshmojnë nga viti në vit
  rritjen e cilësisë dhe arritjeve në
  Albanian University.
                                Më shumë

   

   

  7000 STUDENTË
 •  
  Bursat
   
  Promovimi dhe nxitja e studentёve
  mё tё mirë ёshtё njё tjetёr politikё e
  Albanian University duke synuar
  tё jetё lider nё fushёn e arsimit privat,
  në pёrgatitjen e elitave tё ardhshme
  nё fushёn e politikёs, arsimit,
  mjekёsisё, arkitekturёs, drejtёsisë,
  financёs, psikologjisё, shkencave
  tё komunikimit.

                                Më shumë

  BURSAT
 •  
  Politikat e "Albanian University"
   
  Një vënd themelor në politikat e
  Albanian University, zë edhe
  dhënia e përparësisë së punësimit
  në strukturat e tij, të studentëve
  të ekselencës dhe atyre me prirje
  lidershipi.
                                Më shumë

   

  POLITIKAT E AU
powered by negetics
English (United Kingdom)Shqip

Te Pergjithshme

FAKULTETI I ARKITEKTURES DHE INXHINIERIVE

 

FAKULTETI I ARKITETEKTURES DHE INXHINIERIVE

 

   

     ARKITEKTURE

 

Titulli i Librit

Autori

100 contemporary architects

P. Jodidio

AMA, Album Projektesh per Arkitekture

E. Faja

Analiza Matematike  1

L. Gjoka

Apollonia

N Ceka

Architects   Data

P.  Neufert

Arkitektura e pejsazheve

V.Jani

Arti prej Zanafilles

V.Gogh

Atlas Archictehture L'Antiquite

E. Faja

Atlas Archictehture le Monde Grec

E. Faja

Banesa Fshatare

A. Muka

Butrinti rrethinat e tij

J.Petifer

Butroti

N.Ceka

Bylis

N Ceka,S.Mucaj

Duke lexuar hapesiren

M. Mitrojorgji

Elementë të Algj lineare dhe Gjeom.

L. Gjoka

Forma dhe Hapesira

M.  Mitrojorgji

Gjeometria Deskriptive

H. Jaho

Gjuha e Grafikës

M. Mitrojorgji

Histori Arti

Sh. Bengu

Historia e Arkitekturës

K. Lekbello

I  Confini del Paessaggio  Umano

Albrecht ,  B 

Kompozimi arkitektonik

M. Mitrojorgji

Konstruksione Arkitektonike

I.  Papanikolla

Kush e drejton urbanistiken shqiptare

E. Faja

La Citta del Mediavale

A.Grohman

Leksione të Shkruara "Historia e Artit

Sh. Bengu

Material Ndertimi ( Ushtrime te Zgjidhura)

N.Naska   I.Qerfozi

Mbi Pikturën

L. Battista

Ndertimet Tradicionale Fshatare

A. Muka

Neutra

B.Lamprecht

Projektimi Arkitektonik 1

E. Margariti

Shqiperia Albania

A.Tombrou

Teknologji Informacioni

I.  Ninka

Tirana  arkitekture Konkurse 2003-2005

M. Velo

Tirana jeri e oggi

Inst, Italian

Topografia ( ushtrime ,problema )

Y. Kolonja

Topografia 2 (blu)

 Y. Kolonja

Udhëtim në kështjellat Ilire

N. Ceka

Urbanistika Teknika dhe Kompozimi

E. Faja

Vendbanime dhe Banesa

Akad e Shkenc

Veshtrim mbi situaten e banesave në Shqiperi

V.Misja, A.Misja

Vizatime dhe Arkitekture

R Kote

Vizatimi me Laps

Th C. Wang

Topografia (i Zi)

Y. Kolonja

Rregullat dhe normat urbanistike dhe arkitektonike

OSCE

Skeda Arkite,mbi Degradimin urban sot Monografi

Mauricio Bego

Standardet e projektimit urban dhe planifikimit

T. Steiner

Gjeometria Deskriptive (Ushtrime)

Q.K.H. Jaho

Hyrje në shkencën e arkitekturës….

S.V.Szokolay

 

Titulli

Autori

Analiza Matematike I

Luigj Gjoka

Elemente te Algjebres

Luigj Gjoka

Duke lexuar hapësirën

Maksim Mitrojorgji

Forma dhe Hapesira

Maksim Mitrojorgji

Gjeometria Deskriptive

Hasan Jaho

Gjuha e Grafikes Arkitektonike

Maksim Mitrojorgji

Urbanistika

Prof. Dr. Enver Faja

Vizatimi me laps

Thomas Wang

Kush e drejton Urbanistiken Shqiptare

Enver Faja

Topografia

Ylli Kolonja

Konstruksion Arkitektonik I

Ilia Papanikolla

Konstruksion Arkitektonik II

Ilia Papanikolla

Projektim Arkitektonik 1

Mira Margariti

Arkitektura e peisazheve

Vasil Jani

Manaxhimi dhe përdorimi mjedisor i tokës

John Randolph

Standardet e projektimit dhe planifikimit urban

Steiner, Butler APA

Gjeometria Deskriptive. Shembuj, ushtrime, problema

Qimon Koçomondi, Hasan Jaho

Ekonomia e ndërtimit

Qamil Talka, prof. asoc. dr. Ilir Loli, arkitekt

Rruga e Kavajës

Klement Zoraqi, Valbona Nathanaili 

Hyrje në shkencën e arkitekturës

Steven V Szokolay

 

Titulli i Librit

Autori

AMA, Album Projektesh per Arkitekture

E. Faja

Analiza Matematike  1

L. Gjoka

Apollonia

N Ceka

Architects   Data

P.  Neufert

Arti prej Zanafilles

V.Gogh

Atlas Archictehture L'Antiquite

E. Faja

Atlas Archictehture le Monde Grec

E. Faja

Banesa Fshatare

A. Muka

Butroti

N.Ceka

Bylis

N Ceka,S.Mucaj

Duke lexuar hapesiren

M. Mitrojorgji

Elementë të Algj lineare dhe Gjeom.

L. Gjoka

Forma dhe Hapesira

M.  Mitrojorgji

Gjeometria Deskriptive

H. Jaho

Gjuha e Grafikës

M. Mitrojorgji

Histori Arti

Sh. Bengu

Historia e Arkitekturës

K. Lekbello

I  Confini del Paessaggio  Umano

Albrecht ,  B 

Kompozimi arkitektonik

M. Mitrojorgji

Konstruksione Arkitektonike

I.  Papanikolla

La Citta del Mediavale

A.Grohman

Leksione të Shkruara "Historia e Artit

Sh. Bengu

Ndertimet Tradicionale Fshatare

A. Muka

Neutra

B.Lamprecht

Projektimi Arkitektonik 1

E. Margariti

Shqiperia Albania

A.Tombrou

Teknologji Informacioni

I.  Ninka

Tirana  arkitekture Konkurse 2003-2005

M. Velo

Tirana jeri e oggi

Inst, Italian

Topografia ( ushtrime ,problema )

Y. Kolonja

Topografia 2 (blu)

 Y. Kolonja

Udhëtim në kështjellat Ilire

N. Ceka

Urbanistika Teknika dhe Kompozimi

E. Faja

Vendbanime dhe Banesa

Akad e Shkenc

Veshtrim mbi situaten e banesave në Shqiperi

V.Misja, A.Misja

Vizatime dhe Arkitekture

R Kote

Vizatimi me Laps

Th C. Wang

 

Titulli

      Autori

Topografia,ushtrime,pune praktike,detyra

Y.Kolonja

Gjeometri    Deskriptive

H.Jaho

Forma    &  Hapësira

M.Mitrojorgji

Topografia

Y.Kolonja

Gjuha  &  Grafikes

M.Mitrojorgji

Projektimi   Arkitektonik

E.Margariti

Historia  e  Arkitekturës

K.Lekbello

Butrinti   Venecian

A.Crowson

Udhët  E Tiranës     Në  Udhëkryqin   Dyrrotor

S.GURI

Tirana jeri E  Oggi.Come Sara Domani

L.Cenerimi

Vlora Bajlozët Dhe E Ardhmja  E  Saj

S.GURI

Analiza Matematike

L.Gjoka

Elementë të Algjebrës Lineare Dhe Gjeometrisë Analetike

L.Gjoka

Kompozimi  Arkitektonik

M.Mitrojorgji

Mbi     Pikturën

L.Battista

Fondamenti  di  urbanistica

E.Salzano

L'urbanistika di Roma tra miti e progetti

E.Guidoni

Banesa  Fshatare Dhe Familja E Madhe

A.Muka

Urbanistika Në  Ekonominë  E Tregut

D.Pojani

Neutra

B.Lamprecht

Florence

E.Bonechi

Pisa  La  Piazza  Dei   Miracoli

M.Tobino

Le  Corbusier

J-L-Cohen

Rodin

G.Neret

Bernard  Tschumi

G.Damiani

Tra  Estetica  E  Teologia

E.Rocca

Trattato  Di  Architettura

R.de Fusco

Historia  e  Arkitekturës

E.Faja

Small  Spaces

S.Crafti

Saranda

R.Hodges

Kush E  Drejton  Urbanistiken  Shqiptare

E.Faja

Grande Atlante dell' Achitettura

F.Prina

Architettura. Scelta  O  Fatalita

L.Krier

L'indentita  Dell'ambiente  Urbano

S'ka

Dizionario  Skira  Dell'architettura  Del   Novecento

V.M.Lampugn

Systemes   Solaries

J.P.Pigeast

Vizatimi dhe  Arkitektura

R.Kote

Duke  Lexuar  Hapësirën

M.Mitrojorgji

Vizatim  Me   Laps

Th.C.Wang

Arti   Prej  Zanafilles

V.Gogh

Tirana  Arkitekture

B.Tiranës

Architecture  Now. Vol 2 dhe 3

P.Jodidio

Green   Architecture

J.Wines

Kohet e Artit

P.De.Vecchi

Urbanistika Teknika dhe Kompozimi

E.Faja

Firenze

L.Berti

Rem  Koolhaas/oma

R.Gargiani

London's Contemporary Architecture+

K.Allinson

Vlora dhe R-AMBOT

S.GURI

Tirana  BËMË  APO  GJËMË

S.GURI

Butrinti  Rrethinat  E  Tij

J.Pettifer

Bylisi

N.Ceka

Maniera  Di  Pensare   L'urbanistica

L.Corbusier

Scenari  Della   Citta  Nel  Futuro   Prossimo Venture

G.Amendola

Design   E    Comunicazione   Vizsiva

B.Munari

Arte  Come   Mestiere

B.Munari

Da  Cosa   Nasce  Cosa

B.Munari

L'architettura  Del    Rinascimento  Italiano

P.Murry

La   Citta  Nella     Storia     D'Europa

L.Benevolo

La  Citta  Del  Ventessimo   Secolo

B.Secchi

La  Citta   Medievale

A.Grohmann

La  Citta   Del   Trado   Rinascimento

C.Conforti

La   Citta    Dell'Ottocento

G.Zucconi

La   Citta    Bizantina

E.Concina

La    Citta   Del   Primo   Rinascimento

D.Calabi

Architettura   E   Citta

G.Curcio

Vështrimi   Mbi    Situatën  E   Banesave  Në   Shqiperi

V.Misja

Apollonia

N.Ceka

Udhëtim   Në   Kështjellat    Ilire

N.Ceka

Prima   Lezione   Di   Urbanistica

B.Secchi

Architettura, Tecnica, Finalita

V.Gregotti

Bologna

S'ka

Butroti

N.Ceka

100 Conteporary Architects

P.Jodidio

Small  Spaces  Grandens

D.Stevens

Urba  Design  Group/Inc

S.and.C.Works

Plans,Sections  And  Elevations

R.Weston

Tracing   Eisenman

C.Davidson

Dettagli  Di  Architettura  Del  Paesaggio

V.Mcleod

Shqipëria   Albania

A.Tombrou

Beach  Houses 2

S.Crafti

Picasso

F.Walther

Architecture   In   The   Twentieth  Century

P.Gossel

Lessico   Giuridico    Dell   Edilizia   E  Dell  Urbanistica

E.Dalfino

Storia  Dell'architettura   Del  Rinascimento

L.Benevolo

Skulptura,Parimet  Dhe  Praktika

L.Slobodkin

Home   Design

M.Torres

Norman   Foster

Select C.Works

Understanding   Architecture

M.Bussagli

Case  Study  Houses

E A.T.Smith

Album   Projektesh   Për   Arkitekture

E.Faja

Atlas  Architecture  Le  Monde  Grec

S'ka

Atlas  Architecture  Anticitecti

S'ka

Small  Houses 

N.Pople

New Urban  Housing

H.French

A  Qui  Appartient  La   France

P.de Moncan

100  Case Per 100  Architetti

G.Postiglione

Storia   Dell'architettura   Conteporanea

G.Fanelli

Semaine  Du  Patrimoine  2006

H.Duwing

Semaine  Du   Patrimoine  2007

H.Duwing

Leksione  Te Shkruara  ''URBANISTIKA''

E.Faja

Ndërtimet  Tradicionale  Fshatare

A.Muka

Konstruksion  Arkitektonik 1

I.Papanikolla

Konstruksion   Arkitektonik 2

I.Papanikolla

Les  Architects  De   Gratte-Ciel

A.A Garreta

Grandes  Architects  Du  Monde

M.Cambert

Architecture   Studio

Select C.Works

Jardins   Du   Monde

Jean-Paul Pigeat

La  Dimension  Urbane

D.Weiller

Architects   Data

P.Neufert

Architettura  Pratica

P.Carbonara

Gaudi  Vol 1dhe Vol 2

I.Artigas

Venbanime  Dhe  Banesa

Akad e Shkenc

The  Story   Of  Architecture

P.Nuttgens

Le  Corbusier

De.Simone,R

Firenze

G.Fanelli

I   confini   Del   Paesaggio   Umano

B.Albrecht

Progettare   Roma  capitale

C.Aymonino

De  Stijl

G.Fanelli

Milano

L.Gambi

Arkitektura   E   Peisazheve

V.Jani

Material  Ndërtimi

N.Naska

Gli   elementi   Costituitivi   E   La   Dimen.urban   Del    Progetto

A.Bulleri

Seminario   Di   Progettazione   Urbana

A.Boschi

Florence    And  Pisa  Firence

M.Animation

El   Mueble

S.de Madera

Abitare

B.Tagliabue

Cazaviva

P.Daverio

Costruire

M.Visconti

Art &  Decoration

F. Mercury

Domus

P.Jeanneret

Ndërtuesi

Sh.Bumçi

Case  Da  Abitare

L.Agosto

I'Arca

S.Pichler

Brava  Casa

G.Bavuso

Beautiful   Homes

G.Living

Kitchens

R. Scavolini

Storage

J. Waage

Manual Per Menaxhimin E Problemeve  Mjedisore Ne Nivel Vendor

QSHKE

Rregullat Dhe Normat Urbanistike Dhe Arkitektonike Per Personat Me Aftesi Te Kofizuar

E. Gjoka

Transparenca për Bashkinë eTiranës

Bashkia Tiranë

Konferenca Kombëtare për Aftesinë e Kufizuar

N.Ismaili

Udhëzuesi I Praktikave Më Të Mira Për Një Klimë Pozitive Për Biznesin  Dhe Investimet

B.Snoy

Ekologjia

V.Peçuli

Designng  Sustacionble  Cities

R.Cooper

Wood    Houses

By. R.Slavid

Design  Ideas  For  Home  Landscaping

C.T. Erler

The  Preservation Of  Historie  Architecture

Th.Depart/Of Interior

Architectural   Graphics

Francis D.K.Ching

Drawing  The  Landscapl

Th.Edition

Historic  Preservation In  The  Twenty  First  Centung

A.R.Heritage

Conquering  Gothan

J.Jannes

Ethics  And  The  Practike  Of  Architecture

B.Wassernan

Bsic Perspective  Drawing

J.Montague

Cultural   Ladscaes

R.Longstreth

Stories  In  Stone

D.Keister

The City  Out  My  Window

M.Pericoli

Map: Satellite

P.Eales

Restoring  A House  In  The  City

J.Abramovitch

Architectural  Conservatin

A.Orbashi

Great  Pools,Spas & Autdoor  Living

V.Christian

Grounds   For  Impravement

D.Hill

100  Manvels  Of The  Modern   World

AA/Jean-François

Abstract   Expression Sm

D.B.Balken

Skylines Es  Of  The  World

H.Goodspeed

Anatomy  For  The  Artist

T.Flint

Kandinsky

Vasily.K

Modern  Architecture

A.Hassell

The   Inpressionists

D.Newall

The   Renaissance

J.Cabno

The   Sunealists

L.Thomson

Microgeneration

D.Parker

The  Ecologgof  Building  Materials

B.Berge

Introduction To Architectural  Science

S.V.Szokolay

Seismic  Design  For  Architects

A.Charleson

Lighting   By  Design

Ch.Cuttle

Residential   La  Gout

M.Biddulph

Kristo  Satiri

K.Miho

Planifikimi  Dhe  Menaxhimi Mjedisor I  Përdorimit Të  Tokës

J.Rondolph

Skeda  Arkitekture

M.Bego

Kultura  Në  Iran

P.Ringgenbeg

Irani   Në  Foto

S.Shirazi

Standartet  E  Projektimit   Urban   Dhe  Planifikimit

F.Steiner

Shpirti  Im   Ripërtërirë

F.Paskalit

Best   Of    Paskali

F.Paskalit

Gjometri Diskreptive:Ushtrime

H.Jaho

Directing

P.Whecler

Ekohouse

R.Fuentesthoms

Global   Airlines

J.H.Byrne

International   Cases   In  Tourism  Management

P.Hanlon

Introduction   To Naval   Architecture

S.Hornen

Light:Science   Magic

E.C.Tupper

Metric   Hondbook

M.Ashby

New  Architecture  &  Technology  LPE

D.M.Huber

Project   Management  For Businnes   Enginering  And   Technology

G.Sebestyen

Project   Management  For Businnes   Enginering  And   Technology

H.Steyn

Raindance   Producers' Lob: Low  Budget  LPE

H.Steyn

Shqip   Construction

E.Grove

Shqip  Stability  For   Mosters   And   Mates

D.J. Eyres

Soil  Microbiology  Ecology   And   Biochemistry

C.B.Barrass

Structural   And   Stress   Analysis

E.A.Paul

Sustainable     Contruction

T.H.G.Megson

Tourism     Impacts   Planning   And   Management

S.Halliday

Tourism   Management 

P.Mason

Ekonomia  E   Ndertimit

Q.Talka

Ekspozita:Rruga  E  Kavajes

Stud/Viti I Parë

Trafik

D.Pojani

Hyrje NË Shkencën E  Arkitekturës

S.V.Szokolay


FAKULTETI I SHKENCAVE MJEKESORE

 

Titulli

Autori

Biologjia e pergjithshme dhe humane

Elona Gjebrea, Eltion Halimi

Analiza Farmaceutike

David Watson

Biologjia e Bimeve

Raven, Evert & Eichhorn

Mikrobiologjia

Robert Andoni, Genti Kasmi

Kimia Farmaceutike

Cikel leksionesh

Farmakologji I & II

Katzung

Biokimia Mjekesore

N. Marku, Gj. Ndrepepa, A. Bulo, A. Lasku

Pune Laboratori te kimise inorganike

Dritan Topi

Punë laboratori në Botanikë

Raven, Evert & Eichhorn

Fjalor shumegjuhesh i farmacise

Skender Durresi & Afrim Tabaku

Plan programi farmaci

Departamenti Farmaci

 

 

Titulli i Librit

Autori

ACTA Pharmaceutica 2007-2009

 

Analiza farmaceutike

D.G.Watson

Analiza morfologo -anatomike

V. Papajani. Z Sima

Anatomia me orientim klinik 1

 U.F.O.

Anatomia me orientim klinik 2

 U.F.O.

Atlas i anatomisë. Anatomia

R. Y. l. Drecoll

Atlas i Histologjise

E. Kone,  Xh. Ceka

Atlasi  farmakologjik

Llulman. Mohr.Hein

Aultons pharmaceutics

M. Aulton

Biofizika

M Spiro,

Biofizike e zbatuar

M Spiro.

Biokimia Mjekesore (botimi i 2)

A.B.N.Marku

Biologjia e bimeve

 U.F.O.

Biologjia e pergjithshme dhe humane

E.Gjebrea , E Halimi

Biology of Plants

Peter H. Raven

Biostatistika .1

K. Kume

Clinical  pharmacy  and therapeuties

R Walker

Clinical medicine

Kumar and Clark

Clinical neuroanatomy and neurophysiology

S. Gilman

Drug Reference for Health Professions

 

Efikasiteti I termocentralit elektrik

B.Gjurgjeala

Ekologjia

A Kopali, V Peculi

Farmakognozia

Zef Sima

Farmakologjia baze dhe klinike (1)

B. G. Katzung

Farmakologjia baze dhe klinike (2)

B. G. Katzung

Fizika për shkencat biomjeksore

E. Hysenbegasi

Fizika për shkencat e jetes

M.Spiro,E.Spahiu

Fiziologjia e gjallesave

E Ruka

Fiziologjia e njeriut

A. Shkoza

Fiziologjia e Njeriut

L.Cakerri, G. Vyshka

Fundamentals of pharmacog and phytotherapy

A. Douglas

Pharmacy practice experiences

P.J.Setlak

Handbook on Injectable Drugs

L.A. Trissel

Imunologjia

G.Sulcebe.A. Hoxha

Imunopatologjia

K Shytaj, P Pulluqi

Kimia 2 / 1-1 / 1-2

Mortimer

Kimia  fizike

M Nake

Kimia analitike

S. Matja.

Kimia dhe teknologjia e ushqimit

R. Troja

Kimia e Pergjithshme e Inorganike (I)

Z. Gace

Kimia farmaceutike (cikel leksionesh)

 U.F.O

Kimia organike

G. Damani

Kimia Toksikologjike

A. Tabaku

Metoda instrumentale te analizes kimike

P,Lazo, A.Cullaj

Metoda instrumentale te analizes kimike 1 , 2

A. Cullaj

Mikrobiologjia

R. Andoni.

Mikrobiologjia Mjekesore

A.Tamburi,B.Byku……

Natural Standard Herbal Pharmacotherapy

E. Seamon

Pergatitje galenike dhe kozmetike

S. Durresi

Pharmaceutical  Analysis

D.G.Watson

Handbook of Pharmaceutical excipients

R.Rowe, P.Sheskey

Pharmaceutical Practice

A.J.Wien Field

Pharmacognosy

W.C.Evans

Pharmacy in Public Health

J.C.M.Slack

Punë Laboratori në Botanikë

UFO

Punë Laboratori të Kimisë Organike

D. Topi

Rang and Dale's Phamarmacology

H.P.Rang,M.M.Dale…

Resource Protection and Bioenergy

G. Zeneli

Semiologjia Klinike

Iliriana Ruka………

Semundjet Infektive

V Lo Re !II,M D

Shëndeti Mjedisor

A. Tabaku

Tableting  specification  manual

A Ph A

Teknologjia farmaceutike

S. Durresi

The pharmacological basic

L.Brunton

Udhezim per punet laboratorike te kimise organike

Grup autoresh

Manual of Surgical Pathology

S.C. Lester

Formular Terapeutik

S.Durresi

Plane dhe programe mesimore

C.M, S. Durresi

Konferenca Shkencore e Farmacise

S.Durresi

Imunologjia

E.Mingomataj

Fjalor shumegjuhesh i farmacice

A.Tamburi,S.Durresi

 

 

Titulli i Librit

Autori

Aulton's Pharmaceutics

M. Aulton

Calculations for Pharmaceutical Practice

A.W, I. Edafiogho

Churchill's Pocketbook of Clinical Pharmacy

N.B,A.Willson

Churchill's Pocketbook of Toxikology

A.L.J,P.I.Dargan

Clinical Pharmacology

P.N.B,M.J.Brown

Clinical Pharmacy and Therapeuties International Edition

R. Walker

Clinical Pharmacy and Therapeuties

R. Walker

Clinical Pharmacology International Edition

P.N.B,M.J.Brown

Community Pharmacy

Paul Rutter

Crash Course Pharmacology

Yassin Dawson

Drug Discovery and Development

H.P.Rang

Elsevier;s Integrated Pharmacology

M.K.K.E.V.S.Q.K.K

Fundamentals of Pharmacognosy and Phytotherapy

M.H.J.B….

Master Medicine Medical Pharmacology

S.C.P.W.T.Walley

Medical Pharmacology and Therapeutics

D.G.W.A.G.R.K.Hillier

Mosby's Pharmacy Review for the Naplex

 -

Pharmaceutical Practice

A.J.W,J.A.R,I.Smith

Netter's Illustrated Pharmacology

R.B.R,S.M.R,E.Beyzarov

Netter's Illustrated Pharmacology International Edition

R.B.R,S.M.R,E.Beyzarov

Pass the Preregistration Pharmacy Exam

Chi-Loon.Cheung

Pharmaceutical Analysis

D.D. Watson

Pharmacoeconomics

T.W.Alley,A.Boland

Pharmacology Condensed

M.M.Dale, D.G.Haylett

Pharmacology and Therapeutics

W. Terzic

Pharmacology

G.M.B.,C.W.Stevens

Pharmacology, International Edition

H.P.R,M.M.D,J.M.R,R.J.F

Principles of Medical Pharmacology

H.K.D.M.G.J.Mitchell

Rang and Dale's Phamarmacology

H.P.Rang,M.M.Dale…

Rapid Review Pharmacology

T.L.P,L.K,M.K.Shah

Symptoms,Diagnosis and Treatment

Paul Rutter

The Flesh and Bones of Medical Pharmacology

Domenico Spina

Basic Medical Endacrinology

H.M. Goodman

Biochemistry of Lipids, Lipoproteins and Membranes,5th edition

D.E.V,J.E. Vance

Drug-like Properties Concepts,Structure Design and Methods

E.H.K and Li Di

Essential Medical physiology

L.R. Johnson

Handbook of Hospitality Human Resources Management

D.V.T, A.Pizam

Handbook of Hospitality Operations and It

P.J, A. Pizam

Handbook of Hospitality Management

A.P, J. Holcomb

Physics in Biology and Medicine

Paul Davidovits

Primer to the Immune Response

M. Saunders

Research Funding in Neuroscience

G.Strobel

The Dictionary of Virology

B.W.J. Mahy

Viruses and Human Disease

J.H.S, E.G.Strauss

Rang and Dale's Phamarmacology (Internacional)

H.P.Rang,M.M.Dale…

Semundjet Alergjike dhe Astma te Femijet

Xhavid Dura 


 

Titulli

Autori

Anatomia Dentare

Ash, Nelson

Anestezia  Lokale

Stanley F. Malamed

Atlas i Anatomise se Njeriut

Rohen-Yokochi-Lutjen-Drecoll

Anatomia me Orientim Klinik I&II

Keith L. Moore, Arthur F. Dalley

Bazat e protetikes fikse

Herbert T. Shillingburg

Dentistria Pediatrike

 Pinkham, Casamassimo, Fields, McTigue, Nowak

Dentistria Operative

Sturdevant, Roberson, Heymann, Swift

Demtimet traumatike tek dhembet

J.O. Andreasen, F.M. Andreasen

Diagnoza Orale, I & II

Bricker, Langlais, Miller

Dieta dhe ushqimi në shëndetin oral

 

Endodontia

Ingle & Bakland

Epidemiologjia

Leon Gordis

Etika Dentare ne poltrone

D. Ozar D.Sokol

Fiziologjia e njeriut

Artan Shkoza

Fiziologjia e njeriut, botimi dyte

Artan Shkoza

Geriatria

 

Imunologjia

Denis Mingomataj, Alketa Bakiri

Kariesi Dentar

Ole Fejerskov, Edwina Kidd

Kirurgjia Orale dhe Maksilofaciale

Larry J. Peterson, Edward Ellis, III, James R. Hupp & Myron R. Tucker

Mjekesia Klinike

Lynn Bicley

Mjekësia orale, botimi i dhjetë

Grenberg & Glick

Mikrobiologjia Dentare, Bazat

Lakshman Samaranayake

Morfologji dentare (për laborantë dentarë)

Luçiano Fonzi

Ortodonsia Moderne

 Proffit, Fields, Sarver

Parandalimi I semundjeve orale

 

Patologjia orale dhe maksilofaciale

Neville Damm Allen

Patologji Morfologjike

M. Alimehmeti  & M. Buba

Periodontologjia Klinike

Newman, Takei, Klokkevold Carranza

Plani i trajtimit në dentistri

Stefanac & Nesbit

Praktikat e kirurgjise plastike periodontale

Serge Dibart, Mamdouh Karima

Principet e radiologjise dentare, 1 & 2

Langland, Langlais, Precce

Proteza Komplete

Zarb-Bolenger

Semundjet Infektive

Vincent Lo Re

Semundjet e indeve te buta te gojes

Newland, Meiller, Wynn, Crossley

Shkenca e materialeve dentare

 

Studime shkencore, punimet e Konferences se 7 Stomatologjike dhe te 5 te studenteve

U.F.O University, Dep Stomatologjise

Terminologjia Dentare

Charline M. Dofka

Ushtrime të Radiologjisë Orale

Robert P. Langlais 

Anestezia, reanimacioni dhe ndihma e pare

Pirro Prifti

Anamneza dhe ekzaminimi objektiv në një vështrim

Gleadle

   

Radiologjia orale

White, Pharoa

 

 

Titulli I Librit

Autori

201 Secrets of Dental Practice

Bob Levoy

A Clinical guide to Dental traumatology

Berman, Blanco, Cohen

Anatomia Dentare

U F O

Anestezia Lokale

Stanley F. Malamed

Applied Dental Materials

J.McCabe

Art and Sience of Operative Dentistry

Th. Robetson

Arti i modelimit ne Stomatologji

R. Permeti

Basic Guide to Dental Instruments

C. Scheller

Bazat e Histo dhe të Embriol

 Xh. Çeka E.Kone

Bazat e Protetikës Fikse

Herbert T.Shllingburg

Bazat Mikrobiologjia Dentare

UFO

Bone grafting techniques for maxillary implants

Karl.E. Kahnberg

Clinic & Laborat Manual of Implant

Hamid R. Shafie

Clinical Periodontlgy, 10th

Newman, Takei, etc.

Concise Encyclopedia of Periodontology

D. C. Vandersall

Current Therapy in Orthodontics

R.Nanda, S. Kapila

Demtimet traumatike tek dhembet

U.F.O

Dental  Radiography 3rd

H. Hoverton

Dental Anatomy Physilogy and Occ…..

A. Nelson

Dental Clinics of North America

R.Muligan

Dental disctionary

T. Zwener

Dental drug consult

Mosby's

Dental Instrument - A pocket guide

Linda B Boyd

Dental Terminolology

Ch M.Dofka

Dentistria Operative 1 2

U F O

Dentistria Pediatrike

E Gina. V Disho

Dentistria Pediatrike (Botimi i katërt)

UFO

Diagnoza Orale 1

S.Miller

Diagnoza Orale 2

S.Miller

Diet and Nutrition in Oral Health

I.Bakland

Dieta dhe Ushqimi në shëndetin oral

C. A. Palmer

Endodontia 1

U.F.O.

Endodontyes

I.Bakland

Endondotia  2

U.F.O.

Epidemiologjia (shqip)

UFO

Epidemiology

L.Gordis.

Essential Dental Public Health

B. Daly

Essential of Oral Histology

Perry, Beemsterboer

Etika dentare ne poltrone

J. Ferhataj

Exercises in oral Radiology

Robert P

Fiziologjia e Njeriut

L. Cakerri, M. Nanushi….

Geriartria

U.F.O.

Gjuha Latine

E. Paço

Granulomat kistoze dhe kistat radikularë…...

F. Zoto

Handbook for dental nurses

D.Wincott

Handbook of Pediatric Dentistry

A .C. Cameron

Human Disease for Dentists

D.J.Gawkrodger

Implant Restorations A Step-by-Step Guide

C. Drago

Imunologjia baze

Xh Ceka

Infection Control

Miller, Palenik

Kirurgjia O.M.F.1

P.E.H. Tucker

Kirurgjia O.M.F.2

P.E.H. Tucker

Klinika e Protetikës së pjeshme të lëvizshme

D.R.Cagana…

Konferenca 3 studentore stomatologjike

UFO

Konferenca 5 e stomatologjise

UFO

Manual of minor oral surgery

Karl R. Koerner

Mikrobiologjia Dentare

UFO

Mjekesia Klinike

Anamneza

Mjekesia Orale

UFO

Oral Microbiology

P. D. Marsh, M.V. Martin

Oral Pathology for the Dental Hygienist 3rd

Ibsen, Phelan

Ortodoncia Moderne

UFO

Ortondoncia Moderne 1

W Proffetit

Ortondoncia Moderne 2

W Proffetit

Parandalimi i semundjeve orale

U F O

Parimet dhe metodat baze te kerkimit

G. Burazeri

Pathologjia orale dhe Maksilofaciale

N. Damm, A. Bouquot

Pathways of the pulp

K.Kejser

Patologjia morfologjike

M. Alimehmeti

Patologjia morfologjike

M. Alimehmeti

Pediatric Dentistry

G.K. S. Poulsen

Pediatric Dentistry Infanci Through…..

C.Palmer

Periodontologjia Klinike

N.T. Carranza

Periodontologjia Klinike 1

U F O

Periodontologjia Klinike 2

U F O

Periodontology for the Dental Hygienist

Avery, Chiego

Plan-Trajtimi ne Dentistri

Stefanak-Nesbit

Practical advanced periodontal surgery

S. Dibart

Practical Clinical Endodontics

Lumley, Adams, Tomson

Practical periodontal plastic surgery

 M. Karima

Practice Management for the Dental

Finkbeiner

Praktika e Kirurgjise Plastike Periodontale

UFO

Principet e Radiologjise dentare  (2)

O Langland

Principet e Radiologjise dentare (1)

O Langland

Prosthetic treatment of the edentulous patient

R.m.B. J. C. Davenport

Proteza komplete

Z. Bolender

Questions and Answers for Dental Nurses

C. Hollins

Revista Stomatologjike

Depart i Stomat

Sëmundjet e Indeve të Buta të Gojës

UFO

Stomatologjia Operative

UFO

Terminologjia Dentare

Ch.Dofka

Textbook for Dental Nurses Ninth edition

H. Levison

Treatment Planing in General Dental Practice

C. A.Bain

Ushtrime të Radiologjisë Orale dhe interpretimi

Robert P. Langlais

EDSA

 -

Proceedings of the 15 Congress of the Bass 2010

 -

Kirurgjia Orale dhe Maksilofaciale (bashkekohore)

Peterson-Ellis-Hupp

Urgjencat mjekesore ne Dentistri

J.D.B,M.B. Rosenberg

Endodontia (Botimi i peste)

I. Bakland

Arti dhe shkenca e dentistrise operative

Th. Robetson

Konf 16 Ballkanike per Stomatologjine

 

Anamneza dhe ekzaminimi objektiv me nje veshtrim

J. Gleadle

Atlasi me ngjyra i Patologjise Orale Klinike

B.W.N.D.D.D.K.D.White

 

 

Laborante Dentare

Autori

 

F. Mangani

Liber

L. Mavriqi

Liber

 A.Schonenberger

Liber

A.Schonenberger

Liber

O. Nika

Liber

S. Beqiraj

Liber

 I. Çarçani

Liber

Per Laborante

Liber

Grup autoresh

Broshur

Grup autoresh

Broshur

 

 

   

 

STOMATOLOGJI

Titulli I Librit

Autori

201 Secrets of Dental Practice

Bob Levoy

A Clinical guide to Dental traumatology

Berman, Blanco, Cohen

Anatomia Dentare

U F O

Anestezia Lokale

Stanley F. Malamed

Applied Dental Materials

J.McCabe

Art and Sience of Operative Dentistry

Th. Robetson

Arti i modelimit ne Stomatologji

R. Permeti

Basic Guide to Dental Instruments

C. Scheller

Bazat e Histo dhe të Embriol

 Xh. Çeka E.Kone

Bazat e Protetikës Fikse

Herbert T.Shllingburg

Bazat Mikrobiologjia Dentare

UFO

Bone grafting techniques for maxillary implants

Karl.E. Kahnberg

Clinic & Laborat Manual of Implant

Hamid R. Shafie

Clinical Periodontlgy, 10th

Newman, Takei, etc.

Concise Encyclopedia of Periodontology

D. C. Vandersall

Current Therapy in Orthodontics

R.Nanda, S. Kapila

Demtimet traumatike tek dhembet

U.F.O

Dental  Radiography 3rd

H. Hoverton

Dental Anatomy Physilogy and Occ…..

A. Nelson

Dental Clinics of North America

R.Muligan

Dental disctionary

T. Zwener

Dental drug consult

Mosby's

Dental Instrument - A pocket guide

Linda B Boyd

Dental Terminolology

Ch M.Dofka

Dentistria Operative 1 2

U F O

Dentistria Pediatrike

E Gina. V Disho

Dentistria Pediatrike (Botimi i katërt)

UFO

Diagnoza Orale 1

S.Miller

Diagnoza Orale 2

S.Miller

Diet and Nutrition in Oral Health

I.Bakland

Dieta dhe Ushqimi në shëndetin oral

C. A. Palmer

Endodontia 1

U.F.O.

Endodontyes

I.Bakland

Endondotia  2

U.F.O.

Epidemiologjia (shqip)

UFO

Epidemiology

L.Gordis.

Essential Dental Public Health

B. Daly

Essential of Oral Histology

Perry, Beemsterboer

Etika dentare ne poltrone

J. Ferhataj

Exercises in oral Radiology

Robert P

Fiziologjia e Gjallesave Shtazore

E. Ruka

Fiziologjia e Njeriut

L. Cakerri, M. Nanushi….

Geriartria

U.F.O.

Gjuha Latine

E. Paço

Granulomat kistoze dhe kistat radikularë…...

F. Zoto

Handbook for dental nurses

D.Wincott

Handbook of Pediatric Dentistry

A .C. Cameron

Human Disease for Dentists

D.J.Gawkrodger

Implant Restorations A Step-by-Step Guide

C. Drago

Imunologjia baze

Xh Ceka

Infection Control

Miller, Palenik

Kirurgjia O.M.F.1

P.E.H. Tucker

Kirurgjia O.M.F.2

P.E.H. Tucker

Klinika e Protetikës së pjeshme të lëvizshme

D.R.Cagana…

Konferenca 3 studentore stomatologjike

UFO

Konferenca 5 e stomatologjise

UFO

Manual of minor oral surgery

Karl R. Koerner

Mikrobiologjia Dentare

UFO

Mjekesia Klinike

Anamneza

Mjekesia Orale

UFO

Oral Microbiology

P. D. Marsh, M.V. Martin

Oral Pathology for the Dental Hygienist 3rd

Ibsen, Phelan

Ortodoncia Moderne

UFO

Ortondoncia Moderne 1

W Proffetit

Ortondoncia Moderne 2

W Proffetit

Parandalimi i semundjeve orale

U F O

Parimet dhe metodat baze te kerkimit

G. Burazeri

Pathologjia orale dhe Maksilofaciale

N. Damm, A. Bouquot

Pathways of the pulp

K.Kejser

Patologjia morfologjike

M. Alimehmeti

Patologjia morfologjike

M. Alimehmeti

Pediatric Dentistry

G.K. S. Poulsen

Pediatric Dentistry Infanci Through…..

C.Palmer

Periodontologjia Klinike

N.T. Carranza

Periodontologjia Klinike 1

U F O

Periodontologjia Klinike 2

U F O

Periodontology for the Dental Hygienist

Avery, Chiego

Plan-Trajtimi ne Dentistri

Stefanak-Nesbit

Practical advanced periodontal surgery

S. Dibart

Practical Clinical Endodontics

Lumley, Adams, Tomson

Practical periodontal plastic surgery

 M. Karima

Practice Management for the Dental

Finkbeiner

Praktika e Kirurgjise Plastike Periodontale

UFO

Principet e Radiologjise dentare  (2)

O Langland

Principet e Radiologjise dentare (1)

O Langland

Prosthetic treatment of the edentulous patient

R.m.B. J. C. Davenport

Proteza komplete

Z. Bolender

Questions and Answers for Dental Nurses

C. Hollins

Revista Stomatologjike

Depart i Stomat

Sëmundjet e Indeve të Buta të Gojës

UFO

Stomatologjia Operative

UFO

Terminologjia Dentare

Ch.Dofka

Textbook for Dental Nurses Ninth edition

H. Levison

Treatment Planing in General Dental Practice

C. A.Bain

Ushtrime të Radiologjisë Orale dhe interpretimi

Robert P. Langlais

EDSA

 -

Proceedings of the 15 Congress of the Bass 2010

 -

Kirurgjia Orale dhe Maksilofaciale (bashkekohore)

Peterson-Ellis-Hupp

Urgjencat mjekesore ne Dentistri

J.D.B,M.B. Rosenberg

Endodontia (Botimi i peste)

I. Bakland

Arti dhe shkenca e dentistrise operative

Th. Robetson

Konf 16 Ballkanike per Stomatologjine

 

Anamneza dhe ekzaminimi objektiv me nje veshtrim

J. Gleadle

Atlasi me ngjyra i Patologjise Orale Klinike

B.W.N.D.D.D.K.D.White

 

 

 

Laborante Dentare

Titulli i Librit

Autori

Manual i Vizat e Mod Dentar

F. Mangani

Manuali i Procdhe Pais Laborat

L. Mavriqi

Precizion dhe Konture  Vol.1

 A.Schonenberger

Precizion dhe Konture  Vol.2

A.Schonenberger

Shkenca e Materialeve Dentare

O. Nika

Protezat e Lëvizëshme Parciale

S. Beqiraj

Anatomia Normale

 I. Çarçani

Fiziologjia e Njeriut

Per Laborante

Kumtesat Konferenca

Grup autoresh

 

 

   

 

Farmaci

Titulli i Librit

Autori

ACTA Pharmaceutica 2007-2009

 

Analiza farmaceutike

D.G.Watson

Analiza morfologo -anatomike

V. Papajani. Z Sima

Anatomia me orientim klinik 1

 U.F.O.

Anatomia me orientim klinik 2

 U.F.O.

Atlas i anatomisë. Anatomia

R. Y. l. Drecoll

Atlas i Histologjise

E. Kone,  Xh. Ceka

Atlasi  farmakologjik

Llulman. Mohr.Hein

Aultons pharmaceutics

M. Aulton

Bazat teorike te kimise analitike

D. Veizi

Biofizika

M Spiro,

Biofizike e zbatuar

M Spiro.

Biokimia Mjekesore (botimi i 2)

A.B.N.Marku

Biologjia e bimeve

 U.F.O.

Biologjia e pergjithshme dhe humane

E.Gjebrea , E Halimi

Biology of Plants

Peter H. Raven

Biostatistika .1

K. Kume

Clinical  pharmacy  and therapeuties

R Walker

Clinical medicine

Kumar and Clark

Clinical neuroanatomy and neurophysiology

S. Gilman

Drug Reference for Health Professions

 

Efikasiteti I termocentralit elektrik

B.Gjurgjeala

Ekologjia

A Kopali, V Peculi

Farmakognozia

Zef Sima

Farmakologjia baze dhe klinike (1)

B. G. Katzung

Farmakologjia baze dhe klinike (2)

B. G. Katzung

Fizika për shkencat biomjeksore

E. Hysenbegasi

Fizika për shkencat e jetes

M.Spiro,E.Spahiu

Fiziologjia e gjallesave

E Ruka

Fiziologjia e njeriut

A. Shkoza

Fiziologjia e Njeriut

L.Cakerri, G. Vyshka

Fundamentals of pharmacog and phytotherapy

A. Douglas

Handbook of nonprecription  drugs

R.Berardi, L.Kroon

Pharmacy practice experiences

P.J.Setlak

Handbook on Injectable Drugs

L.A. Trissel

Imunologjia

G.Sulcebe.A. Hoxha

Imunopatologjia

K Shytaj, P Pulluqi

Kimia 2 / 1-1 / 1-2

Mortimer

Kimia  fizike

M Nake

Kimia analitike

S. Matja.

Kimia analitike

O.Kati, A.Cabej

Kimia dhe teknologjia e ushqimit

R. Troja

Kimia e Pergjithshme e Inorganike (I)

Z. Gace

Kimia farmaceutike (cikel leksionesh)

 U.F.O

Kimia organike

G. Damani

Kimia Toksikologjike

A. Tabaku

Metoda instrumentale te analizes kimike

P,Lazo, A.Cullaj

Metoda instrumentale te analizes kimike 1 , 2

A. Cullaj

Mikrobiologjia

R. Andoni.

Mikrobiologjia Mjekesore

A.Tamburi,B.Byku……

Natural Standard Herbal Pharmacotherapy

E. Seamon

Pergatitje galenike dhe kozmetike

S. Durresi

Pharmaceutical  Analysis

D.G.Watson

Handbook of Pharmaceutical excipients

R.Rowe, P.Sheskey

Pharmaceutical Practice

A.J.Wien Field

Pharmacognosy

W.C.Evans

Pharmacy in Public Health

J.C.M.Slack

Punë Laboratori në Botanikë

UFO

Punë Laboratori të Kimisë Organike

D. Topi

Rang and Dale's Phamarmacology

H.P.Rang,M.M.Dale…

Resource Protection and Bioenergy

G. Zeneli

Semiologjia Klinike

Iliriana Ruka………

Semundjet Infektive

V Lo Re !II,M D

Shëndeti Mjedisor

A. Tabaku

Tableting  specification  manual

A Ph A

Teknologjia farmaceutike

S. Durresi

The pharmacological basic

L.Brunton

Udhezim per punet laboratorike te kimise organike

Grup autoresh

Manual of Surgical Pathology

S.C. Lester

Formular Terapeutik

S.Durresi

Plane dhe programe mesimore

C.M, S. Durresi

Konferenca Shkencore e Farmacise

S.Durresi

Imunologjia

E.Mingomataj

Fjalor shumegjuhesh i farmacice

A.Tamburi,S.Durresi

 

INFERMIERI

Autori

Statusi (liber periodik)

Pirro Prifti

Liber

Anesti Kondili

Liber

 

    Libra    Mjekesi -  Farmaci

 

Titulli i Librit

Autori

Aulton's Pharmaceutics

M. Aulton

Calculations for Pharmaceutical Practice

A.W, I. Edafiogho

Churchill's Pocketbook of Clinical Pharmacy

N.B,A.Willson

Churchill's Pocketbook of Toxikology

A.L.J,P.I.Dargan

Clinical Pharmacology

P.N.B,M.J.Brown

Clinical Pharmacy and Therapeuties International Edition

R. Walker

Clinical Pharmacy and Therapeuties

R. Walker

Clinical Pharmacology International Edition

P.N.B,M.J.Brown

Community Pharmacy

Paul Rutter

Complementary Medicine

D.R-B,E.M.Williamson

Crash Course Pharmacology

Yassin Dawson

Drug Discovery and Development

H.P.Rang

Elsevier;s Integrated Pharmacology

M.K.K.E.V.S.Q.K.K

Fundamentals of Pharmacognosy and Phytotherapy

M.H.J.B….

Master Medicine Medical Pharmacology

S.C.P.W.T.Walley

Medical Pharmacology and Therapeutics

D.G.W.A.G.R.K.Hillier

Mosby's Pharmacy Review for the Naplex

 -

Pharmaceutical Practice

A.J.W,J.A.R,I.Smith

Netter's Illustrated Pharmacology

R.B.R,S.M.R,E.Beyzarov

Netter's Illustrated Pharmacology International Edition

R.B.R,S.M.R,E.Beyzarov

Pass the Preregistration Pharmacy Exam

Chi-Loon.Cheung

Pharmaceutical Analysis

D.D. Watson

Pharmacoeconomics

T.W.Alley,A.Boland

Pharmacology Condensed

M.M.Dale, D.G.Haylett

Pharmacology and Therapeutics

W. Terzic

Pharmacology

G.M.B.,C.W.Stevens

Pharmacology, International Edition

H.P.R,M.M.D,J.M.R,R.J.F

Principles of Medical Pharmacology

H.K.D.M.G.J.Mitchell

Rang and Dale's Phamarmacology

H.P.Rang,M.M.Dale…

Rapid Review Pharmacology

T.L.P,L.K,M.K.Shah

Symptoms,Diagnosis and Treatment

Paul Rutter

The Flesh and Bones of Medical Pharmacology

Domenico Spina

Therapeutic Drugs Volumi 1-2

C. Dollery

Basic Medical Endacrinology

H.M. Goodman

Biochemistry of Lipids, Lipoproteins and Membranes,5th edition

D.E.V,J.E. Vance

Drug-like Properties Concepts,Structure Design and Methods

E.H.K and Li Di

Essential Medical physiology

L.R. Johnson

Handbook of Hospitality Human Resources Management

D.V.T, A.Pizam

Handbook of Hospitality Operations and It

P.J, A. Pizam

Handbook of Hospitality Management

A.P, J. Holcomb

Physical Chemistry

R.G. Mortimer

Physics in Biology and Medicine

Paul Davidovits

Primer to the Immune Response

M. Saunders

Research Funding in Neuroscience

G.Strobel

The Dictionary of Virology

B.W.J. Mahy

Viruses and Human Disease

J.H.S, E.G.Strauss

Rang and Dale's Phamarmacology (Internacional)

H.P.Rang,M.M.Dale…

Semundjet Alergjike dhe Astma te Femijet

Xhavid Duraku

Aplikime student i ri

images

Pёr t’u bёrё pjesё e Albanian University, qoftё si student ose staf akademik, duhet tё aplikoni nёpёrmjet dosjes e cila duhet tё pёrmbajё: (dokumentacioni i specifikuar më poshtë për çdo cikël studimi).


Programet e studimit tё ciklit tё parё

Aplikimet pёr tё qёnё student nё Albanian University nisin nё muajin Shtator. Studimet janё me kohё tё plotё dhe nё gjuhen shqipe. Kandidatët qё aplikojnë duhet tё jenё tё pajisur me dokument zyrtar qё vërteton përfundimin e shkollës sё mesme nё Shqipёri, ose shkollat e mesme jashtё vendit tё ekuivalentuara nga Ministria e Arsimit dhe Sportit.
Dosja e aplikimit duhet tё pёrmbajё:
1.    Diplomën origjinale të shkollës së mesme
2.    Kёrkesёn pёr t’u pranuar nё programin pёrkatёs sё studimeve
3.    Fotokopje e kartёs sё identitetit/pasaportёs
4.    Dy fotografi
5.    Fotokopje e dёshmive tё kualifikimit nёse aplikanti ka tё tilla
6.    Plotësimi formularit qё shpërndan universiteti
7.    Raport mjeko-ligjor

Shёnim: Nё Albanian University mund tё pranohen nё vite  tё ndërmjetme kandidatё nga universitete  tё tjera nёpёrmjet  transferimit tё krediteve. Viti nё tё cilin ata regjistrohen, varet jo vetëm nga numri i krediteve qё ka fituar studenti nё institucionin e arsimit tё lartё, por edhe nga ngjashmëria e programeve të studimit mes dy institucioneve. Dokumentet e paraqitura par transferim shqyrtohen nga Komisioni i Transferimit dhe ekuivalentimit tё programeve mёsimore, bazuar nё rregulloren e institucionit dhe udhëzimeve të MAS.
Formatin e plotё tё aplikimit mund ta gjeni nё: www.albanianuniversity.edu.al

Programet e studimit tё ciklit tё dytё

Programet e studimit Master  ofrohen nga  Departamentet e Albanian University në bashkëpunim me një Komitet Shkencor, i cili kujdeset për organizimin e procesit mësimor si dhe stafin akademik dhe ndihmës. Programet e studimit Master  kanë karakter shkencor (Masterat Shkencor) ose tërësisht profesional (Masterat  Profesional).

Masterat Profesionalë janë programe studimi që i përkasin gjithashtu ciklit të dytë të studimeve. Masterat  Profesionalë zgjasin një vit e gjysmë akademik dhe përfshijnë 60-90 kreditë  (ECTS). Këto programe studimi ofrohen nga Fakulteti i Mjekësisë në Departamentin e Infermierisë, nga katër Departamente të Fakultetit të Shkencave Shoqërore: Departamenti i Shkencave Politiko-Administrative, Departamenti i Shkencave Juridike, Departamenti i Anglishtes e Edukimit si edhe Departamenti i Psikologjisë së Përgjithshme si dhe nga Departamenti i Shkencave Ekonomike . Programet e studimit Master  Profesional në Albanian  University u ofrojnë studenteve një mundësi unike për të zhvilluar dhe përmirësuar njohuritë dhe shprehitë e tyre në nivel personal dhe kryesisht profesional.
Kandidatёt qё aplikojnё nё kёto programe studimi duhet tё jenё tё pajisur me dokument zyrtar qё vёrteton pёrfundimin e njё program studimi tё akredituar të ciklit tё parё (bachelor) nё Shqipёri, ose diploma tё tjera tё fituara jashtё vendit tё ekuivalentuara si tё tilla nga Ministria e Arsimit dhe Sportit.

Masterat Shkencor janë programe studimi të ciklit të dytë të studimeve. Këto programe kanë një kohëzgjatje prej dy vitesh akademike dhe vlerësohen me 180 kreditë  (ECTS). Veprimtaritë formuese, teorike dhe praktike të ofruara nga Masterat  Shkencor garantojnë specializim të njohurive të studentit krahasuar me ato të marra në programet e studimit të ciklit të parë dhe për këtë arsye ato ndiqen pas përfundimit të këtij cikli. Programet studimore të Masterit shkencor kanë për qëllim thellimin e njohurive teorike për pregatitjen e specialistëve në një prej profileve të zgjedhura. Masterat Shkencor në Albanian University ofrohen në të tre Fakultetet.

Dosja e aplikimit duhet tё pёrmbajё:
1.    Fotokopje tё noterizuar tё diplomёs së akredituar tё universitetit, e shoqёruar me listёn e notave.
2.    Fotokopje e dёshmisё sё mbrojtjes sё gjuhёs sё huaj, sipas përcaktimeve të MAS (ky dokument mund të  depozitohet deri në përfundim të studimeve)
3.    Kёrkesёn pёr t’u pranuar nё programin pёrkatёs sё studimeve
4.    Fotokopje e kartës sё identitetit/pasaportёs
5.    Dy fotografi
6.    Fotokopje e dëshmive tё kualifikimit nёse aplikanti ka tё tilla
7.    Plotёsimi formularit qё shpёrndan universiteti
8.    CV personale

Formatin e plotё tё aplikimit mund ta gjeni nё:
www.albanianuniversity.edu.al

Programet e studimit të ciklit të tretë

Programet Specializuese në stomatologji kanë një kohëzgjatje të rregullt tre vjeçare ose 4 vjeçare ne rastin e kirurgjisë OMF dhe kohëzgjatja maksimale është 6-8 vjet. Vendet në dispozicion janë 20 për çdo program. Studentët që duan të regjistrohen në njërin prej programeve të specializimit duhet të disponojnë diplomë katër vjeçare ose pesë vjeçare në stomatologji me një minimum prej 300 ECTS.
Dokumentacioni që nevojitë t për regjistrim është si më poshtë :
1.    Formulari i aplikimit që të rhiqet në zyrat e Sekretarisë
2.    4 Fotografi pasaportë  
3.    Mandati i pagesës në këstë , (informacionet për tё cilin merren nё zyrat e sekretarisё).
4.    Fotokopje e dokumentit të identitetit
5.    Diploma (kopje origjinale ose të noterizuar)

Programet e studimit të doktoratës të ofruar në AU, janë programe studimi të ciklit të tretë , me karaktër plotësisht akademik, që kanë në bazë kërkimin shkencor dhe veprimtaritë krijuese. Këto programe studimi zgjasin tri vite  akademike dhe përfshijnë 60 kreditë  (ECTS) për studime të organizuara teorike.
Dosja e aplikimit duhet të përmbajë
Kërkesa të domosdoshme:
•     Diplomë “Master  i Shkencave”;
•     Diplomë tjetë r ekuivalentë  me diplomën e mësipërme, si psh: diplomë e sistemit të vjetër të pandarë në cikle studimi (Kopje e noterizuar), Diplomë e integruar e Nivelit II DIND (Kopje e notë rizuar), Diplomë e Nivelit II DND (Kopje e noterizuar) si dhe Diplomë e përfituar jashtë vendit e vlerësuar ekuivalentë  me diplomat e mësipërme. (Në rastin e një diplome të përfituar në Universitetet jashtë vendit duhet të paraqitet njehsimi i saj nga Qendra Kombëtare e njohjes së diplomave dhe e informimit në MAS ose të paraqitet një kërkesë me shkrim drejtuar Institucionit për njohjen e diplomës së përfituar jashtë vendit, por vetëm nga pikëpamja e vazhdimit të studimeve);
•    Listë notash të shkollës së lartë ; (origjinale ose fotokopje e noterizuar ). Pranohen kandidatë me mesataren e ciklit të dytë të studimeve mbi 8;
•    CV të detajuar;
•    Fotokopje e kartë s së identitetit;
•    Dëshmi e marrjes së gjuhës angleze të certifikuar në nivelin ndërkombëtar mbi bazën e të stë ve të njohura ndërkombëtare;
•    Certifikatë e zotërimit të një gjuhe tjetë r si frëngjisht, gjermanisht, italisht, spanjisht ose rusisht. Në shkencat shoqërore mund të jetë gjuha latine, greqishtja e vjetër, persishtja ose ndonjë gjuhë tjetër e nevojshme për hulumtime në fushën përkatëse;
•    Formati i aplikimit (i cili plotë sohet pranë zyrës së regjistrimeve);
•    3 fotografi me format pasaportë .

Dosja e Kandidatit:

Pasi studenti plotëson kriteret e domosdoshme të përmendura më lart, ai duhet të dorëzojë edhe dokumentacionin e aplikimit për doktoraturën që përmban :
•    Projekt kërkimor i temës që kandidati pretendon të përgatisë gjatë studimeve doktorale;
•    Një kampion nga një punë me shkrim e kryer më parë, nëse ka. (Do të shërbejë që Komisioni të ketë mundësinë të vlerësojë aftësitë kërkimore të kandidatit);
•    Listë botimesh shkencore, (shoqërohen me kopje të botimeve ose vërtetime origjinale të pranimit të tyre nga botuesi);
•    Dëshmi të kualifikimeve ose veprimtarive të tjera shkencore, brenda ose jashtë vendit, nëse ka;
•    Dy rekomandime nga dy referentë së paku me titull Prof.Asoc.Dr apo gradë shkencore Dr. në perëndim;
•    Deklarim personal i eksperiencës profesionale dhe i qëllimeve të karrierës;
•    Vërtetim nëse kandidati gëzon statusin e pedagogut, të brendshëm apo të jashtëm në Institucione të arsimit të lartë .

images

 

Ekipi i Futbollit pranë “Albanian University”

Ekipi i futbollit pranë “Albanian University”, i krijuar nga studentë pothuajse nga të gjitha degët e studimit pranë këtij Universiteti, që kanë qenë pjesë më parë edhe e ekipeve të ndryshme me “moshat”  në kampionatin e futbollit Shqiptar, u mobilizuan fillimisht për të qenë pjesë e kampionatit ndërmjet universiteteve private . Kualifikimi i të gjitha fazave në këtë kampionat deri në fitimin e titullit “Kampion” të  këtij kampionati,  krijoi një unitet të ekipit i cili gjen në çdo moment mbështetjen e Albanian University.
Organizma të tilla studentore që gjejnë mbështetjen e Universitetit, shërbejnë për të harmonizuar jetën akademike me atë sportive, rrisin cilësinë studentore, menaxhimin e kohës, promovojnë vlera sociale si: bashkëpunimi, uniteti, krenaria për Universitetin, etj.
Nga vet struktura, ekipi është integrues dhe  gjithëpërfshirës, në ruajtjen e një traditë  midis brezave që vijnë dhe atyre që përfundojnë studimet pranë Albanian University.
Pjesëmarrja në kampionate , turet brenda dhe jashtë vendit, janë pjesë e axhendës vjetore të ekipit të futbollit, me synimin e një projekti më madhor në të ardhmen në krijimin e infrastrukturës dhe komoditetit të duhur pranë Albanian University. Në vitin akademik 2015-2016 synohet të zhvillohen turneu i përvitshëm midis universiteteve ne Shqipëri nen kujdesin e Ministrisë se Arsimit dhe Sporteve,  turne gjatë  të  cilit ekipi Albanian University fitoi kupën para dy vitesh si dhe ndeshje miqësore me klubet sportive të universiteteve italiane me të cilat Albanian University ka dhe marrëveshje bashkëpunimi.

URDHRAT DHE VENDIMET E MINISTRISE SE ARSIMIT

 Më shumë artikuj...

Page 5 of 10

5

Zona Studentit